Op de website van een dienstverlener hoort een rijtje testimonials oftewel korte getuigenissen van voormalige klanten, opdrachtgevers, cliënten en patiënten te staan. Wel met alleen de voornaam erbij, want het is best lang geleden allemaal en je wilt als mens toch ook niet jarenlang met je hele naam staan vermeld. Ik heb mijn eigen naam gecorrigeerd naar Chará Ypsilanti, mijn enige echte naam, die ik ondanks ingemene tegenwerking door de Raad voor de Kinderbescherming kortgeleden eindelijk heb achterhaald. Afgekort van Chariclea. 
Parnassos-office
Entree bedrijfsruimte Parnassós Talen

Parnassós Talen (2002-2013):

 

Nederlands als moedertaal

-Ik wil graag een opleiding op hbo-niveau halen voor mijn werk, maar heb lang niet meer in de schoolbanken gezeten. Chará heeft mij heel goed geholpen mijn studievaardigheden op peil te krijgen! Met haar hulp kan ik mijn diploma straks gemakkelijk halen, ik heb er alle vertrouwen in! • Medewerker van Agri Retail, leverancier Boerenbond / Welkoop  

Nederlands aan anderstaligen

-Omdat ik als één van de allereersten alles wist over het inburgeringsexamen, mocht ik een driedaagse training geven aan de nieuwe docenten van het COA in 2008. Men was er zeer enthousiast over bij COA en Friese Poort (mijn opdrachtgever).


-Ik kon redelijk Nederlands verstaan en lezen, maar durfde niet te spreken. De training met Chará heeft me geholpen om de grammatica goed te structureren en ook Nederlands te gaan spreken. Mijn woordenschat en zelfvertrouwen zijn enorm toegenomen en ik kan nu goede zinnen maken.
—Een ingenieur van Stichting Marin, maritiem ingenieursbedrijf in Wageningen


We hebben veel geleerd in de zomercursus 2010. We hebben over zeer veel uiteenlopende onderwerpen gepraat, de grammaticale puntjes op de i gezet en dat alles in drie weken tijd.
—Groep zomercursisten 2010


-We hebben heel veel geleerd in korte tijd, zowel over de taal als over de Nederlandse cultuur. In deze cursus leer je snel en effectief Nederlands. Ook de grammatica wordt goed uitgelegd. Chará is de beste docent die we ooit gehad hebben!
—Mijn groep gevorderde particuliere cursisten uit Wageningen


-Ik heb in een week tijd heel veel Nederlands geleerd en ook heel veel geleerd over hoe het toegaat in een Nederlands bedrijf!
—Een ingenieur bij Stichting Marin, Wageningen


-Ik ben zo blij met de duidelijke uitleg van de Nederlandse grammaticaregels en met de praktische spreekoefeningen! Nu voel ik me veel zekerder en schrijf ik heel goede brieven.
—Een assistent-secretaresse bij eismann diepvriesproducten, die in Duitsland directeur van een groot bedrijf was geweest.


getuigenissen parnassós
Training in mijn lesruimte

Grieks

-De lessen van Chará gaan over taal én cultuur van Griekenland. Na een serie lessen zijn we perfect voorbereid op onze tijd daar!
—Twee expats die een intensieve taal- en cultuurtraining volgden


-Ik kan nu niet alleen Grieks spreken, maar ook faxen en mailen! Dat is onontbeerlijk voor snelle bestellingen.
—Magrico, bedrijf dat levensmiddelen importeert uit Griekenland


Frans

-We oefenden de Franse taal heel praktisch en lazen stukken uit de media over mijn vak, zodat ik snel de woorden en zinsconstructies die ik nodig had, beheerste.
—een arbeidsdeskundige van SV-Support


-Ik haalde allemaal zevens en achten na de lessen met Chará, terwijl ik maar een 4 nodig had!
—Een vwo-leerling uit Wageningen, die graag arts wil worden, maar geen Frans in zijn pakket had


Duits en Engels (met ingehuurde trainers)

-De trainingen technisch Duits en Engels die georganiseerd worden door Chará Ypsilanti, verlopen heel goed en de trainers zijn zeer professioneel. 
PTC+, technisch trainingsbedrijf in Ede en Barneveld


-Vroeger keken de werknemers bij Aramco erg op ons neer als kantinedames, maar nu we Engels spreken, respecteren ze ons. We kunnen ons prima verstaanbaar maken na de training.
De kantinedames van Sodexho / Aramco, Arabisch bedrijf, waar Engels de voertaal is 

Voormalige patiënten en cliënten van mijn praktijk Gouden Era

 

huis-okt.2016
De praktijk in het achterhuis (vanaf 2016)

Getuigenissen van mensen die door mij genezen zijn. Let wel: ik had een héle lange pagina, maar door één keer op de foute knop te drukken, was alles weg. Ik heb er nog wel wat, maar veel minder dan eerst.

Getuigenis in De Stad Amersfoort door een patiënte met anafylactische allergie. Ruim twee jaar staat het stuk er nog steeds, terwijl ze meestal alles na een jaar weghalen in deze krant.


“Wat oersap is, weet ik niet. Maar we hebben deze sappen van Schulp wel. Die zijn heel goed en geconcentreerd. [Het waren inderdaad de sappen die Chará bedoelde om aan te sterken]. Ik heb eerder op aanraden van iemand anders een tijdje zwartebessensap genomen. Geloof het of niet, maar ik kwam toen van het roken af. Dat lukte eerder niet, zonder dat sap, dus het moet iets gedaan hebben. [Klopt: kracht en zuurstof] Nu heb ik op jouw aanraden een aantal weken bosbessensap genomen. Iedere dag twee halve glaasjes met een beetje water erbij. Dat is toch niet erg hè? [Nee hoor] En nu heb ik opeens geen leesbril meer nodig. Kijk, hij ligt daar nog, maar ik draag hem nooit meer!”
—de ervaring met Chará Ypsilanti van een winkeleigenaar uit St. Annaparochie


“Chará heeft mij genezen van migraine, ziekte van Pfeiffer en hooikoorts, waardoor ik weer naar school kon. Ook coacht en steunt ze me bij mijn huiswerk en schoolopdrachten. Dankzij haar zit ik nu in vwo-6 en gaat het heel goed met mij. Door haar heb ik ook een paar leuke vriendinnen ontmoet. Ik kan de lesstof veel beter opnemen en onthouden dan voordat ik bij haar kwam en ze praat me altijd moed in. Soms urenlang aan de telefoon, lang niet altijd betaald, en ook via Whatsapp kan ik haar altijd alles vragen. Ook heeft ze mijn broertje en mijn vader genezen van dyslexie. Mijn vader was ontzettend moe, omdat hij hard moet werken en voor ons alledrie zorgen, maar nu kan hij het weer aan”.
-Nelly


“Dank je wel voor je fantastische behandelingen! Je hebt mijn gezin beschermd en dankzij jou zijn we nog steeds bij elkaar.”
-Veel liefs en dankbaarheid van Rosita


“Je hebt me met je eindeloze geduld en doorzettingsvermogen van mijn schizofrenie, die gepaard ging met waanbeelden over letterlijk alles, afgeholpen. Ook had ik meerdere persoonlijkheden, de psychiater dacht dat het MPS was. Die zijn weg en ik ben nu al jarenlang één persoon. De COPD waarvoor ik steeds in het ziekenhuis lag, is ook weg en stemmen hoor ik al jaren niet meer, ook al doe ik vaak net alsof”.
-Tom


“Van harte dank dat je me zo geweldig hebt geholpen met het verkrijgen van duidelijkheid in mijn leven! Ik ben weer helemaal bij.”
-Veel xxx en Gods rijke zegen, Jane


“Bedankt voor al je harde werk. Je overuren zijn onbetaalbaar! Ik ben van mijn onzekerheid af en alles gaat stukken beter hier.” -Ingrid B “Wat ben je toch een kanjer. Al dat werk en ons ook nog op de hoogte houden. Zoveel respect voor jouw weg. Dank je wel <3“
-Joëlle


“Lieve Chará, Hartelijk dank voor alles wat je voor ons doet. Ik sta 100% achter je!” -Jan Alje “Je beschrijft precies de plekken die ik bij mijn vriend in zijn hersenen waarneem, hij is altijd moe, kan niets onthouden, loopt s,ochtends op de automatische piloot, hij alles wat die in zijn handen pakt zo maar weer laat verdwijnen……… waar weet die niet, moeite heeft met ademen, want hij stottert als die wil praten, wat die eigenlijk liever dus niet doet, er is tot nu toe nooit iets lichamelijk gevonden, maar er valt voor mij wel erg veel toevalligheidjes op zijn plek, ik dank je voor het delen”,
-liefs, Francis


“Hoi Chará, Volg al een tijd je weblog en leer er veel van hoewel het soms best ingewikkeld is om het meteen te begrijpen.vind dat je geweldig werk doet en blijf het volgen.wil graag naar de healing-dag komen samen met mijn vrouw”. -dikke knuffel, Evert “Lieve Chará, Wat een toeval? Wat een geluk! Op jouw website kom ik mijn uitspraken en gedachten tegen in m.n. je stuk over adhd, autisme en dyslexie. Mijn bewoordingen zijn wat meer in huis-tuin-en-keuken-taal en ik heb het over “starre systemen” maar ik vind het geweldig dat ik jou tegenkwam! Ik weet en voel dat ad(h)d, autisme en dyslexie (maar ook borderline en wellicht andere?) geen ziektes of aandoeningen zijn maar symptomen van “stress”, van overleven in een niet-passende omgeving. Ik ga je stuk meteen doormailen naar een vriendin met wie ik mijn gedachten heb gedeeld over adhd in combinatie met (hoog-)begaafdheid”.
-Warme groeten, Carine


“Chará doet uniek healingswerk met etherische waarnemingen, die de meesten van ons haar niet nadoen. Daarom is het ondoenlijk om haar werk te controleren. Het feit dat ze zo open is en eerlijk haar grenzen toegeeft, maken een uiterst betrouwbare indruk. Mijn transformatieprocessen verlopen sinds haar sessie een stuk sneller. “
– Micha Beuger, www.transformatiebegeleiding.nl

“Ben aan het zoeken gegaan op de site, heb daar Chará ontmoet, met alle problemen van mijzelf, kinderen en kleinkinderen. Er is een nieuwe wereld opengegaan, met nieuwe energie, oplossingen, je komt als het ware in een nieuw lichaam. Er komen zoveel mooie dingen naar je toe, niet om op te noemen. Je zou haast zeggen: je wensen worden vervuld!!! Ook voor de zakenwereld wordt het HAPPY. Chará heeft krachten die zijn onmeetbaar, het is een mooi mens! “
– Corrie


“Ik heb Chará nu een paar keer in heel korte tijd gesproken en zij is de eerste geweest, die mij heel duidelijk heeft kunnen uitleggen in welke situatie ik en mijn familie verkeren. Chará heeft mij, mijn oom en familie heel erg geholpen we hebben heel wat veranderingen gezien. Onze familie is weer hecht na een paar behandelingen. Chará, dank je wel voor je hulp, tijd en wijze woorden. Ik weet zeker dat ik je nog wel een paar keer zal bellen. Kusjes, Naima “
– Naima


“Ik had een tandvleesontsteking waar ik al 9 dagen last van had. De ontsteking zat aan de binnenkant van het gebit en trok door naar de buitenkant. Alles begon op te zwellen. Tijdens het kauwen drukte het door tot in de botten aan de bovenkant van mijn gezicht. Na één healing was de pijn helemaal weg. Nooit meer teruggekomen ook.“
– Marcus T


“Op moeilijke dagen bel ik Chará wel eens. Dan heb ik het gevoel dat ik met een normale persoon spreek. Ze geeft me altijd houvast en vertrouwen. Wat Chará zegt, is waar, de puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer ik haar spreek. Chará heeft een oor voor de mensen, je kunt haar altijd bellen. Ze heeft een hemelse stem, die zingt. De oefeningen die Chará in haar nieuwsbrieven en op de website geeft, werken als een speer. Ik doe ze altijd en ben er heel blij mee. “
– Vlammetje en Sterretje (identiteit bij Chará bekend)


“Al jaren heb ik last van diabetes en daardoor overgewicht. Na één healing van ongeveer een uur door Chará, waarbij het lichtteam heel prominent aanwezig was, voel ik me al stukken beter. Mijn suikerwaarde is sindsdien iedere dag heel goed en stabiel. Ik begin ook af te vallen, doordat mijn lichaam vocht loslaat. “
– Iemand die graag anoniem blijft (identiteit bij Chará bekend)


“De afstandsbehandeling die ik onlangs van Chará kreeg, heb ik als heel fijn ervaren. Ik sta weer helemaal in mijn kracht. Ik ben mij er steeds vaker van bewust dat ik in mijn hart zit in plaats van in mijn hoofd. Ik voel me super goed. Dank Chará.“ – I.T.

“Ik had jarenlang een benauwd gevoel op mijn borst. Eerst haalde Chará een heleboel elektromagnetische straling uit me weg. De nacht daarop kwamen leden van het lichtteam langs en ze haalden een plaat uit mijn borst weg. Ik kon ze zien werken en horen praten. Na verwijdering van die plaat uit mijn borst is de benauwdheid weg. “
– een blije cliënt die graag anoniem wil blijvenDit vonden de mensen van mijn medicijnen:

“Ik heb de eucalyptuscrème gebruikt voor mijn kniegewrichten. Ik voel me helemaal lenig tot in mijn botten. Na gebruik werden mijn knieën ongeveer 10 minuten lang koud. Toen werd de pijn er door die kou uitgetrokken. Ik ga hem 3 maanden gebruiken om het maximale resultaat te behalen. “
– Nassim B


“Toen ik crèmes begon te maken, testte ik ze zelf uit. De eucalyptuscrème maakt mijn hele lichaam ijskoud en vervolgens voel ik alle pijn er uittrekken. Ik kan dan dagenlang weer een stuk beter bewegen. De rozencrème heeft me mijn mooie mediterrane teint een stukje teruggegeven en mijn gezicht ziet er nog jonger uit dan eerder. Verder had ik altijd heel kleine puntjes op mijn benen, waar een heel klein wit lintje uitkwam als ik erop drukte. Nu zijn die puntjes er niet meer en is mijn huid overal een stuk strakker en steviger geworden. De nagelolie heeft na 2 maanden gebruik mijn nagels, die zo zacht waren dat ze altijd gelijk afbraken, een heel stuk harder gemaakt. “
– Chará Ypsilanti zelf


Ik werk veel met water. Chará heeft mij toen een fles Donavéwater gegeven, zoals zij dat maakt. Het is superkrachtig en geeft een enorme bescherming voor mezelf, mijn huis en mijn familie. De energie wordt gelijk opgeschoond wanneer ik het gebruik. “

“Op mijn buik had ik wonden. Die heb ik behandeld met Chará’s rozencrème. Dat doe ik nu sinds een week en ze zijn al een stuk minder geworden. Echt geweldig! “
– Engel L


“De rozencrème is een fijne crème. De rode en ruwe plekjes bij mijn oksel is hier een stuk minder door geworden en op mijn gezicht heb ik meer kleur gekregen. Het is niet alleen goed voor mijn huid, ook op spiritueel gebied doet het wat met me. Ik merk dat ik hiervan meer inzicht krijg. Verder gebruik ik het Donavéwater bijna overal voor en ik moet zeggen dat mijn leven en omgeving hierdoor steeds aangenamer worden. Ik merk duidelijk veranderingen of enige reactie na het gebruik van Chará’s Donavéwater”. – I.T.

 

“Wij zijn ons huis aan het repareren. Sinds ik de pakua in ons huis heb toegepast, krijgen we meer kracht, creatievere en betere ideëen om financiële problemen op te lossen en blijven negatieve mensen uit onze buurt. Alles gaat sneller en de energie stroomt de juiste richting op. We zijn zo blij, het is zo mooi om te zien hoe krachtig het werkt!” – Angela Voncken


Van Facebook:

Geholpen met chronische vermoeidheidsziekte en rust creëren in haar huis en leven: -Chará is de enige die je ECHT kan genezen. De medische wereld geneest niet of weten het niet. Chará wel!!! Loop je al jaren lang met chronische klachten en niets helpt. Dan is er maar 1 persoon waar je op de juiste plek bent en dat is bij Chará.
—Monique


Geholpen met haar huwelijk (gered) en haar zoon die een leerstoornis had: -Chará pakt ziekten en klachten aan bij de wortel in plaats van bij de bloem zoals ik vaak in de ‘reguliere’ geneeskunde ben tegengekomen. Hierdoor merk ik zowel bij mijzelf als bij mijn gezin veranderingen die eindelijk blijvend zijn. Ik heb letterlijk versteld gestaan wat de oorzaak kan zijn, maar ik wéét dat het zo is, omdat ik het simpel gezegd gewoon merk!
—Erica


Geholpen van iemand met ADD die verslaafd was aan gamen, wiet en roken naar een getrouwde vader met gezin, hbo-diploma, goede baan en zónder ADD:
-U bent Geweldig! sorry dat ik het zo laat zie, ben bijna niet meer op Facebook! Uw pagina geef ik 5 sterren, want u bent niet alleen geweldig, u bent ook eerlijk! Heel veel liefs Oh! ik wist niet dat dit openbaar zou zijn 😀 Ik zal iets meer vertellen waarom ik 5 sterren geef. Chará geeft meer om ons dan wij om ons zelf geven. Hoe Chará oplossingen uitlegt, kan iedereen verstaan. Ze is ook de slimste vrouw die ik ken!

Chará helpt iedereen die ze maar kan helpen! Als de hele wereld ook maar een klein beetje van de normen en waarde van Chará ‘kopieert” dan wordt het al een grote stap naar een prachtige wereld. De medicijnen hebben erg goed geholpen! ik krijg steeds meer controle over mijn leven! Ik ben haar voor altijd dankbaar!
—Orçun


Moeder en zoon afgeholpen van ADD en zoon geholpen met sociale vaardigheden: -Ik ken Chará al enige tijd en zie iedere keer weer hoe onzelfzuchtig ze te werk gaat en hoe graag ze je wilt helpen. Haar kruidentincturen en crèmes maakt ze zelf en daar vraagt ze niet veel voor, terwijl ze er veel in investeert. Met liefde en aandacht gemaakt, alles puur natuur. Ik heb al enige tincturen en crèmes van haar gebruikt, waar ik goede resultaten van heb gehad. Ik ben heel blij dat ik haar heb leren kennen.
—Renée

Van Thalassemie afgeholpen:
Chará is een vrouw die mij zeer goed geholpen heeft. Ik was ziek en Chará heeft mij heel goed geholpen om er weer boven op te komen. En nu nog nu nog steeds. Zij is een integere vrouw waar je nooit tevergeefs een beroep op kan doen. Haar manier van werken is geweldig en menige dokter kan daar nog een puntje aan zuigen. Chará gaat door totdat zij heeft gevonden waar het zit of vandaan komt, ook dat is tegenwoordig ver te zoeken. Ik heb er erg veel baat bij. Chará ga zo door je bent een geweldige vrouw die haar werk serieus neemt. Dank je wel voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Je verdiend een lintje.

—Marry


Geholpen met van alles, vooral op eigen benen staan, realistische doelen stellen en vooruitgang aan haar ogen: -Heel veel steun aan gehad en kennis vergaard waarmee ik verder kom met mijn groeiproces. dank je Chará xxx
—Anne-Marie


Haar zieke man genezen: -Chará is een fantasties mens,zeer brtrouwbaar en eerlijk,wie het anders vormuleerd wwet er geen snars van en moet de snavel dicht houden ik wens je heelveel kracht en liefde Chará
—Marietje (een lieve oudere mevrouw die niet zo handig op een telefoon kon typen)


Geholpen met reumatische klachten aan handen, schouders en rug; bedrijf en huwelijk gered: -Ik ben een paar jaar geleden met Chará in contact gekomen en zij heeft mij zeer goed geholpen. Haar manier van genezen is anders dan de reguliere genezers, maar Natassa help je bij de wortel van je kwaal of ziekte, nl etherisch, zodat je fysieke lichaam kan genezen. Zij ondersteund haar behandeling met 100% natuurlijke kruidentincturen, die optimaal de klacht elimineren.
-Angelo van Driehoogachter 

Eerstegraads lerares op school

Uit de tijd dat ik lerares Grieks voor het NTI was en Frans, Nederlands en communicatie op de middelbare school wat ik nog over heb, want in die tijd leek het niet nodig om ieder complimentje te bewaren voor jaren later, toen ik kapotbelasterd werd. Het waren lange brieven, dus ik haal er een stukje uit. (1996-2002)

Cursus Grieks NTI

“Hartelijk dank voor de uitstekende begeleiding bij de cursus Nieuw-Grieks. Ik heb deze persoonlijke benadering bij een toch nogal afstandelijke cursus als zeer prettig ervaren. Verder heb ik wel wat kritiek op de cursus […]. Dit doet echter niets af aan de zorgvuldige en zeer deskundige wijze waarop jij me in het leerproces hebt begeleid. Nogmaals mijn dank hiervoor!” -deze cursist was zelf leraar op het gymnasium (ik toen nog niet)


Frans in VWO-5

“[…] Verder wil ik u hartelijk bedanken voor de tijd dat u ons dit jaar les heeft willen geven. Bij deze een prettige vakantie toegewensd en ik hoop u volgend jaar weer te zien.” -Leerlinge uit VWO-5. 

Aristoteles Universiteit in Thessaloniki

Dit vond bijvoorbeeld mijn hoogleraar didactiek en taalwetenschap in Thessaloniki in 1994 van mij. Zij wilde graag dat ik bij haar kwam promoveren, wat helaas om financiële redenen niet gelukt is. Eronder nog twee aanbevelingen van twee andere universitaire docenten. Ik had ze nodig om een studiebeurs aan te vragen en ze wilden me allemaal graag aanbevelen. Ik had drie aanbevelingen nodig, maar de andere docenten vroegen me allemaal waarom ik hún er niet om had gevraagd LOL. De beurs heb ik trouwens niet gekregen, omdat de mevrouw die erover moest beslissen niet kon begrijpen dat ik met mijn gymnasiumdiploma en zo goed Grieks als ik sprak, geen Griekse letteren studeerde. Dat ging echter niet met mijn incestverleden: ik ben zo dyslectisch als een deur.

 

ARISTOTELES UNIVERSITEIT VAN THESSALONIKI
LETTERENFACULTEIT
SECTIE FRANSE TAAL EN LETTEREN
AFDELING TAALWETENSCHAP EN DIDACTIEK
LABORATORIUM VOOR DIDACTIEK LEVENDE TALEN
AFDELINGSHOOFD: PROF. DR. VASSO TOKATLIDOU

AANBEVELINGSBRIEF

Ik ben in de gelegenheid geweest om mw. Chariclea [Ypsilanti] goed te leren kennen als studente van het doctorale college “Analyse van taalbenodigdheden” (code 1113) en om haar werk te volgen. Daarom kan ik getuigen van haar kwaliteiten en dat is voor mij zeker een bijzonder aangename taak, gezien het feit dat mw. Ypsilanti verantwoordelijk is, hard werkt en methodisch is. Zij combineert genialiteit met een hoogstaande ethiek, zij is sociaal, aangenaam in de omgang en coöperatief. Ik zou een speciale vermelding willen maken van haar prestaties in de Griekse taal, die nagenoeg niet onderdoen voor die van een hoogopgeleide autochtone spreker.

(handtekening) Prof. dr. Vasso Tokatlidou


Aristoteles Universiteit van Thessaloniki
Faculteit der Letteren
Sectie Franse Taal en Letteren
Afdeling Taalwetenschap en didactiek

Thessaloniki, 7-11-1994

Mw. Ypsilanti is studente aan het Instituut voor Franse Taal en Letteren. Zij heeft de colleges Fonetiek I en II en Fonologie met grote interesse gevolgd en heeft alle werkstukken en tentamens gehaald. Zij bezit een volwassen houding en is leergierig en probeert zichzelf altijd te verbeteren. Toekenning van een studiebeurs aan mw. Ypsilanti zal haar de mogelijkheid geven om zich met al haar energie te storten op haar studie, bevrijd van de noodzaak om dagelijkse overlevingsproblematiek het hoofd te bieden, die in haar geval zwaarder is, omdat het voor haar, komend uit het buitenland, heel moeilijk is om een baan te vinden. Aangezien ik geloof dat mw. Ypsilanti op de allerbest mogelijke manier gebruik zal maken van de studiebeurs, beveel ik haar daartoe zonder enige terughoudendheid aan.

Niki Charalambopoulou (handtekening)
Universitair docent van de afdeling Franse Letteren


Aristoteles Universiteit van Thessaloniki
Faculteit der Letteren
Sectie Franse Taal en Letteren
Afdeling Taalwetenschap en didactiek

VERKLARING

Ondergetekende Vassilikí Koutsousimou verklaart dat mevrouw Ypsilanti Chariclea drie uur per week de colleges Franse Taal in Geschrift heeft gevolgd gedurende het academische jaar 1993-1994. Aangezien het voor het volgen van deze colleges noodzakelijk is de Griekse taal te kennen, heeft mevrouw Ypsilanti met grote ijver aan verbetering van haar Grieks gewerkt. Samengevat was zij een goede studente, liet ze zich als regelmatig en hardwerkend kennen en slaagde zij met de cijfers 9 en 8. Deze verklaring is bedoeld om haar te steunen bij het verkrijgen van een studiebeurs van de Griekse overheid.

(handtekening)

Thessaloniki, 2 november 1994 

Taleninstituut Thessaloniki

“Dit getuigschrift wordt uitgegeven door de Laboratoria voor Vrije Studie “Karriera” en verklaart dat mevrouw Chará Ypsilanti in de periode van juli 1994 tot juli 1995 aan twee cursisten privé-les heeft gegeven op freelancebasis. Dit om hun Nederlandse les te geven. In de periode van deze samenwerking liet zij zich kennen als hardwerkend en consequent. Zij deed haar werk met groot enthousiasme en plezier en wij bevelen haar dan ook van harte aan”.

De directie, (handtekening onleesbaar)

Stempel: Laboratoria voor Vrije Studies
– Commercial Studies
Tel: 261.601

Kariera
Vasileos Irakliou 25
Thessaloniki  


looney-tunes-end
That’s all folks!

 

 

    contributor

 

 2. Donation at Whydonate (iDeal is possible)

 

 

Subscribe to the newsletter, so you will receive new articles in your e-mail:

 

 

Here underneath you can like, share and give a nice reaction!