You are currently viewing De Pinksterpremier

De Pinksterpremier

Precies op het moment dat er een betere regering in dit land komt, die ook míj ten goede zou moeten komen, hebben we ook het prachtige Pinksterfeest.

Wie wordt er nou premier?

Precies op het moment waarop we denken dat Ronald Plasterk premier zou worden van Nederland, werd hij blootgesteld aan publiciteit. Dat ging over een biotechnisch bedrijf waarmee hij miljoenen heeft verdiend, zonder een kankervaccin te hebben geproduceerd. Tja, kanker genees je ook niet op die manier. Ik heb er meerdere mensen van verlost, waaronder mezelf en dat ging met genezing op celniveau door middel van Jungiaanse psychologie. Zelfs uitgezaaide hartkanker met 35 tumoren kreeg ik ermee genezen. Maar goed, de heer Plasterk heeft zijn bedrijfje mooi verkocht aan een Duitse biotechgigant en daarbij heeft hij noch zijn superwetenschappert noch het UMC in Amsterdam laten meedelen in de €32 miljoen euries die hij ving. Nu wilde die wetenschapper ook niet zozeer geld, maar zijn baan is wel doorgestreept bij de nieuwe eigenaar. Dat is toch niet netjes.

Pieter Omtzigt vertelde míj eergisteren al dat Plasterk de nieuwe premier helemaal niet wordt. Hij verklapte dat toch Johan Remkes de man wordt. We gaan het uiteraard zien, maar ik begin weer hoop te krijgen. Na de Pinksteren, lieve daemes ende heeren. Maar wat zal die Omtzigt een fantastische Sinterklaasfeesten hebben, zo goed als hij geheimen kan bewaren!

Pinksteren, een superfeest!

Ik zit heerlijk buiten op het terras in de prachtige avondlucht te schrijven, terwijl de vogeltjes hun avondconcert aan het geven zijn. In de verfilmde verhalen van Winnie de Poeh gingen de dieren daar iedere avond naar toe. Dan stonden er midden in het bos stoeltjes, waarop je kon gaan zitten luisteren. Geweldig! Ik hoop op een dag nog eens te leren hoe je kunt weten welk vogeltje de solopartij heeft. Er komen nu ook kikkertjes meedoen en krekeltjes. Echt beregezellig! Een aanrader om mee te maken. ‘s Ochtends rond 5 uur en ‘s avonds rond negenen.

Pinksteren: dat is het feest waar we vieren dat Jezus naar de hemel voer. 50 dagen na zijn opstanding uit de dood. Het woord Pinksteren is verbasterd van het Griekse Πεντηκοστή, Pentikostí, de vijftigste [dag]. De dag erna, op Pinkstermaandag, kregen zijn discipelen die nu apostelen waren (Grieks voor uitgezondenen), de Heilige Geest in zich. Toen konden ze allerlei talen spreken en de mensen overtuigen van de liefde van God. Best een mooi feest. In Griekenland gaan gezinnen vliegeren op Tweede Pinksterdag. Hartstikke gezellig. Ik denk dat als we in Nederland ook zo’n soort traditie hadden, het christelijke geloof en de feestdagen nog altijd gevierd werden. Zo’n traditie schept ook een band tussen de mensen, want je gaat immers allemaal hetzelfde feest vieren. Dezelfde voorbereidingen treffen.

Ik heb alvast even gekeken wat er vroeger in Nederland werd gedaan met Pinksteren en dat was prachtig: er werden duiven vrijgelaten in de kerk en pioenrozenblaadjes rondgestrooid. Cool, niet? Is dat nou niet voor herhaling vatbaar? Wel even een ouwe pet meenemen naar de kerk, want duiven kunnen gemeen schijten.
 

Fijn weekend “allemaal” en vergeet niet mij en mijn werk te steunen met een deelactie, inschrijving voor nieuwe artikelen, reactie en donatie.

 

 
 

 
 
 

SUBSCRIBE: 🔔

You will receive notifications of new articles by email.

 
 
 

Here underneath you can like, share and give a nice reaction!

 

Chariclea Ypsilanti

Chariclea Ypsilanti was born in Athens as a princess from the Byzantine Imperial Ypsilantis family. She was sold to the Netherlands as a child and tortured by the Satan Cult.                               Chariclea fought back. Obtained a Master's degree in Philology, studied music and speaks 11 languages. A proud mom of two boys she is a singer, a teacher, a business owner and a trauma therapist. Nowadays she works as an Anti Terrorism Agent for the US government.                                 Chariclea gives unique information on this website, known only by political leaders from all the world, whom she all knows personally.

Give a nice reaction: